Полторак пообщался с жителями "подорванной" Балаклеи и наградил тех, кто ее спасал (фото)

4 травня 2017 17:15

И поблагодарил тех, кто спасал город от взрывов на военном арсенале

Під час робочої поїздки до міста Балаклія Харківської області, Міністр оборони  України генерал армії України Степан Полторак оглянув базу та фонди 65-го арсеналу ЗС України. Під час відвідування він заслухав відповідальних осіб, під керівництвом яких відбувається процес ліквідації наслідків пожежі та розмінування території.

Міністр оборони Степан Полторак поспілкувався також і з місцевими мешканцями, чиї будівлі найбільше постраждали від наслідків вибухів. Як відомо, поблизу військової частини проживають родини військовослужбовців, які служили або служать у військовій частині.

80-річна мешканка Балаклії Любов Іванівна Листрова майже 25 років пропрацювала на арсеналі. Спілкуючись з Міністром оборони вона пригадала, як  служилось у військовій частині у минулі роки.

– Я пропрацювала тут досить тривалий час, майже 25 років, і мій чоловік також. Ніколи й подумати не могли, що таке може статися. За радянських часів ці снаряди зберігалися під відкритим небом і я цьому свідок, і ніхто не мав наміру їх підривати, а зараз маємо таке горе. Ми дякуємо, що ви приїхали до нас, що не забуваєте. Для нас це дуже важливо, – звертаючись до Міністра оборони сказала Любов Іванівна.

Генерал армії України Степан Полторак прийняв рішення відзначити Любов Іванівну Листрову, яка багато років пропрацювала на арсеналі відзнакою Міністерства оборони України – наручним годинником.

– Дякую за довіру, за Ваш оптимізм та справжній бойовий дух, який ви вселяєте у всіх навколо вас, за Ваш патріотизм та любов до рідного міста, – зазначив, звертаючись до Любов Іванівни Міністр оборони.

Також в рамках робочої поїздки до міста Балаклія Харківської області, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак нагородив шістнадцятьох учасників ліквідації наслідків надзвичайної події на 65-му арсеналі.

– Сьогодні ми вшановуємо людей, які з честю та гідністю винесли важкі випробування, бездоганно виконали свій громадянський обов’язок та ризикуючи життям і здоров’ям рятували рідну землю від лиха. Я щиро вдячний їм за це, – сказав генерал армії України Степан Полторак.

За організацію та надання всебічної допомоги під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, активну громадянську позиції та патріотизм, шістнадцять учасників ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Балаклія були нагороджені відзнаками Міністерства оборони України – нагрудним знаком “Знак пошани” та медаллю “За сприяння Збройним Силам України”.


Бажаєте першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал


Повна версія
© 2007-2024 Головне в Україні