ГФС начала процедуры поставки и монтажа 7 весовых комплексов

18 жовтня 2017 12:08

Государственной фискальной службой Украины заключен договор о поставках и монтаже 7 стационарных весовых комплексов для измерения массы транспортных средств в движении на общую сумму 2 млн. 290 тыс. грн. Об этом говорится в сообщении ведомства в Facebook.

Планується, що до 15 грудня 2017 року зазначені вагові комплекси будуть встановлені у міжнародних автомобільних пунктах пропуску «Ягодин» Волинської митниці ДФС,«Чоп» і «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС.

«Це значно прискорить час митного контролю, мінімізує вплив людського фактору та спростить здійснення перевірки даних, зазначених у товаросупровідних документах, що подаються для здійснення митного оформлення товарів», - зазначив директор Департаменту матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури ДФС Андрій Рахуба.

За його словами, у 2018 році Державною фіскальною службою України планується встановлення вагових комплексів для зважування автотранспортних засобів у русі у міжнародних автомобільних пунктах пропуску митниць ДФС у кількості 20 шт., при загальній потребі не менше 50 шт.

Нагадаємо, що процедура закупівель вагових комплексів для вимірювання маси транспортних засобів у русі була розпочата ДФС 22 серпня 2017 року з очікуваною вартістю 3,12 млн гривень. Закупівлі проходили із застосуванням електронної системи «Prozorro». Таким чином, економія склала 830 тис грн.

Крім того, з 21 вересня 2017 року розпочато другу процедуру закупівлі скануючих систем стаціонарного типу для огляду вантажних автотранспортних засобів та контейнерів у кількості 2 шт. очікуваною вартістю понад 169 млн. грн. (загальний бюджет). Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 24 жовтня 2017 року.

Закупівлю ще 4 скануючих систем стаціонарного типу для огляду вантажних автотранспортних засобів та контейнерів очікуваною вартістю 338,8 млн. грн. (спецфонд) було розпочато 4 липня. У вересні Антимонопольним комітетом України було прийнято рішення щодо зобов’язання ДФС відмінити процедуру закупівлі. Наразі ДФС подано заяву до суду щодо оскарження рішення Антимонопольного комітету України.


Бажаєте першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал


Повна версія
© 2007-2024 Головне в Україні