Под Ровно полиция изъяла 1 тонну янтаря на 10 млн грн (фото)

6 грудня 2017 17:23

Поліцейські викрили цехи з обробки «сонячного» каміння та склади його зберігання. Під час обшуку вилучили понад тонну незаконно видобутого бурштину.

На території Рівненської області правоохоронці на постійній основі проводять заходи з протидії незаконному видобуванню бурштину-сирцю, викриття та документування протиправної діяльності.

Упродовж року поліцейськими було задокументовано факти незаконно видобування бурштину на території північних регіонів області. Крім того, затримувались копачі та вилучалось обладнання для його видобування. У деяких випадках копачі чинили опір правоохоронцям.

В межах провадження оперативники управління захисту економіки у Рівненській області Нацполіції, слідчі слідчого управління ГУНП у Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області встановили, що дане «сонячне каміння» зберігалося на складах, а в подальшому оброблялося у підпільних цехах та експортувалося за межі країни.

Провівши низку слідчо-оперативних заходів, було встановлено місця зберігання незаконно видобутого бурштину-сирцю та підпільні цехи з його обробки.

5 грудня правоохоронці провели санкціоновані обшуки у складських приміщеннях та підпільних цехах. Процесуальні заходи проводилися на території м. Рівне, Рівненського та Сарненського районів.

Оперативники управління захисту економіки у Рівненській області Нацполіції, слідчі слідчого управління Головного Управління Національної поліції у Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області вилучили понад тонну обробленого та необробленого бурштину різної фракції. Крім того, мотопомпи та пристосування для видобутку бурштину - шланги, шрейдери тощо.

За попередніми даними вартість вилученого дорогоцінного каміння становить понад 10 мільйонів гривень.

На одному з обшуків поліцейським надали сумнівні документи про начебто імпорт каміння з країн Азії. Проте, оброблене каміння навпаки експортувалося за кордон.

На даний час проведення процесуальних заходів продовжується, встановлюються особи, які організували незаконну діяльність та функціонування підпільних цехів.


Бажаєте першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал


Повна версія
© 2007-2024 Головне в Україні