На Ровенщине полиция изъяла янтарь на 2,8 миллиона грн (фото)

30 серпня 2018 16:59

Работники областного управления защиты экономики Нацполиции Украины, следственного управления полиции и прокуратуры области разоблачили место хранения «солнечного» камня. Во время обыска изъяли почти 200 кг незаконно добытого янтаря, отмечает пресс-служба Национальной полиции Украины:

В ході кримінального провадження оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції встановили особу, яка може бути причетна до протиправної діяльності.

Так, з метою виявлення та вилучення бурштину-сирцю, а такожобладнання для його обробки, слідчі звернулись до суду з клопотанням про проведення санкціонованого обшуку.

29 серпня, на підставі ухвали суду,працівники поліції та прокуратури провели санкціоновані обшуки в одному із сіл Рівненського району.

Під час обшуку вилучили 197 кг бурштину-сирцю різних фракцій, за попередніми даними вартість вилученого становить 2,8 мільйона гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України

На даний час проводяться заходи по встановленню каналів збуту обробленого бурштину та осіб, причетних до незаконної діяльності.


Бажаєте першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал


Повна версія
© 2007-2024 Головне в Україні