В Харькове прошли масштабные сборы психологов Нацгвардии Украины (фото)

2 лютого 2019 10:30

Об этом говорится в сообщении пресс-службы Нацгвардии Украины:

В Харкові пройшли навчальні збори психологів з військових частин Східного ОТО та Національної академії НГУ.

Повноваження, функції психолога у складі мобільної групи психологічної підтримки та виконання завдань поза межами місць постійної дислокації, - все це було розглянуто під час навчального збору.

«Ми зібрали психологів з військових частин Східного ОТО та Національної академії НГУ, щоб навчити їх практичній роботі з військовослужбовцями на етапах виконання службово-бойових завдань як під час виконання службових (бойових) завдань в зоні проведення ООС, так і під час служби щодо забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян під час проведення передвиборчої кампанії та виборів Президента України у 2019 році», – зазначив начальник психологічної служби підполковник Олег Колісник.

В ході занять офіцери вчились проводити оцінку психологічної готовності особового складу до виконання службово-бойових завдань, визначали психологічні потреби підрозділу, а також обмінялися досвідом щодо проведення прийомів першої психологічної допомоги та саморегуляції психоемоційного стану.

«Сьогоднішні збори – це не тільки отримання нової інформації, перш за все це можливість зустрітися з колегами, обмінятися досвідом, а також підняти проблеми в колі однодумців. Добре коли на заняттях можна подискутувати та емоційно розвантажитись, – ділиться враженнями психолог Оксана Овсієнко. – Сьогодні у нас є чітке розуміння того, чим має бути озброєний військовий психолог і як застосовувати цей інструментарій при виконанні службово-бойових завдань».

В зборах взяли участь представники Головного управління та професорсько-викладацького складу Національної академії Національної гвардії України.

Окремо психологам було продемонстровано роботу пункту психологічної допомоги, його завдання, призначення та дії психологів включених до складу адміністрації.


Бажаєте першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал


Повна версія
© 2007-2024 Головне в Україні