Гвардейцы сдали 27 литров крови для больниц Винницкой области

1 березня 2019 08:46

Об этом говорится в сообщении пресс-службы Национальной гвардии Украины:

Гвардійці оперативного полку імені Івана Богуна провели День донора. Більше 60 військовослужбовців добровільно здали майже 27 літрів крові.

Бути донором на сьогоднішній день є дуже відповідальна та почесна справа, адже – це добровільне надання своєї крові чи її компонентів для подальшого переливання тим, що цього потребують. Пропаганда донорства є невід’ємною частиною моральних засад донорського руху, обумовленого добротою, гуманізмом, милосердям людей, що безкорисливо надають свою кров хворим.

Саме з такою метою військовослужбовці полку оперативного призначення Національної гвардії України прийняли участь по здачі крові для потреб лікарень Вінницької області, аби врятувати чиєсь життя чи здоров’я.

«Здача крові, в першу чергу - це допомога людям, які цього потребують. В деяких лікарнях певних груп крові просто не вистачає. З іншого боку - це корисно для здоров’я, а саме це профілактика серцево-судинних захворювань, імунної системи, порушень травлення, роботи печінки і підшлункової залози», – зазначив начальник медичної служби майор Микола Рябоконь.

«У мене – третя плюс, - розповідає старший сержант Віра Поліщук, - здавати кров зовсім не боляче та не страшно. Але головне, приємно знати, що можеш цим врятувати чиєсь життя».

Вся зібрана кров пройде ретельну перевірку в лабораторії центру, буде відповідним чином оброблена та використана для потреб тих, хто зараз лікується в медичних закладах Вінницької області.

На завершення акції лікарі подякували гвардійцям та зазначили, що всі вони завжди залишаються вірні своєму народу незалежно, чи це здача крові, чи захист держави.


Бажаєте першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал


Повна версія
© 2007-2024 Головне в Україні