В Харькове срочники-гвардейцы задержали правонарушителя

19 жовтня 2019 10:02

Солдати роти охорони та комендантської служби батальйону забезпечення навчального процесу Національної академії НГУ Віталій Пелех та Олег Стецюра проходили патрулювання на своєму маршруті, поблизу входу в Академію. Раптово вони почули викрики біля дитячого майданчика, який знаходиться у сквері напроти. Винуватцем порушення громадського порядку став шістнадцятирічний підліток, який знаходившись у стані алкогольного сп’яніння перевертав сміттєві баки. Отримавши зауваження патрульних, хлопець пішов у напрямку виходу зі скверу, але згодом повернувся із розбитою пляшкою. Оцінивши небезпечність ситуації, солдати затримали порушника, про що відразу повідомили оперативного чергового. Згодом, підлітка було передано до одного з відділів поліції, повідомляє прес-служба Академії.

«Момент спілкування з людиною, яка знаходиться в стані алкогольного сп’яніння завжди має певні ризики, але під час зустрічі з порушником виникало відчуття неспокою, в першу чергу, за дітей, які гралися поруч, - розповів солдат Віталій Пелех. – Коли хлопця забрали до поліцейського відділку, у нас продовжилося несення звичайної служби. Вважаю, що подібний досвід стане нам у нагоді в майбутньому. Головне, що відвідувачі скверу, а це переважно молоді мами з маленькими дітьми, відчули, що вони захищені».

Після завершення служби солдати отримали подяку від командира батальйону підполковника Дмитра Дрібнохода, схвалення від побратимів та щирі слова вдячності від оточуючих.


Бажаєте першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал


Повна версія
© 2007-2024 Головне в Україні