Джонсон: Український народ переможе Путіна в "жорстокому армрестлінгу"

28 серпня 2022 09:19

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон звернувся до британців зі сторінок Mail on Sunday, закликавши бути готовим до наслідків енергетичної кризи та висловивши впевненість у перемозі України, вторгнення до якої спровокувало цю кризу.

We must not give in to Putin’s aggression.

The next few months will be tough but I’m convinced Britain’s bounceback will be golden.

In this brutal arm wrestle, the Ukrainian people can and will win. And so will Britain. https://t.co/ptXjCoaSUg

— Boris Johnson (@BorisJohnson) August 27, 2022

Найближчі місяці будуть важкими - "можливо, дуже важкими", пише Джонсон, рахунки за електроенергію будуть "приголомшливими", а вартість опалення будинків багатьох уже зараз лякає: "І все ж таки я як ніколи впевнений, що ми пройдемо цей шлях і що Британія стане сильнішою і процвітаючою".

За його словами, раніше країні вдалося впоратися зі зростанням світових цін, викликаним наслідками Covid - проте ніхто не міг передбачити "жорстокий та ірраціональний" напад на Україну, "на ні в чому не винну європейську країну". "Саме варварське вторгнення Путіна налякало енергетичні ринки", - констатує британський прем'єр.

Він визнає, що "війна Путіна дорого обходиться британським споживачам": "Ваш рахунок за електроенергію подвоюється. Боюся, Путін це знає. Йому це подобається". Проте, на думку Джонсона, Росія не зможе змусити зняти санкції та "клянчити російську нафту і газ", а також підштовхувати українців до укладання угоди з тираном у Кремлі.

"У цьому жорстокому армрестлінгу український народ може перемогти і переможе. Так буде і з Британією", - проголосив прем'єр, який за час російського вторгнення кілька разів відвідав Київ.

З кожним місяцем позиції Путіна слабшають, вважає Джонсон: "Його здатність залякувати та шантажувати зменшуватиметься. А позиції Британії зміцнюватимуться".

Перерахувавши заходи підтримки, яку надає влада британцям, а також кроки щодо відмови від російських енергоносіїв, автор наприкінці своєї великої статті приходить до висновку, що Британія має продовжувати підтримувати українців, чиї військові успіхи він називає чудовими. І закликає Захід подвоїти підтримку.


Бажаєте першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал


Повна версія
© 2007-2024 Головне в Україні